זיהוי ראשוני של גופתו של מנהיג ארגון הטרור חמאס יחיא סינוואר נעשה לראשונה ביום ה' במשטרה והוא הסתמך על פי מבנה השיניים שעלה מתמונת הגופה ולאחר מכן הושלם על פי טביעת אצבע והשוואת דנ"א, בנתיחה במכון לרפואה משפטית באבו כביר. ההשוואה נעשתה באמצעות מידע שנאסף במשך שנים במשטרה ובשב"ס. הבדיקה נערכה יותר משלוש שעות ובסיומה הועברה הגופה למתקן של כוחות הביטחון.
עוד בעניין דומה
ד"ר חן קוגל, מנהל המכון לרפואה משפטית באבו כביר, שניתח את הגופה אמר ביום ו' בראיון ליואב בורוביץ ב"כאן חדשות": "סינוואר גסס לפחות כמה שעות. מה שהרג אותו בסוף זה קליע שחדר לראש וגרם לנזק חמור במוח". עוד סיפר כי "הגופה הגיעה בשעה תשע ורבע בערב. מיד ביצענו דגימת דנ"א ובדיקת CT ואז עבדנו על הגופה עד חצות בערך".
קודם להגעת הגופה למכון לרפואה משפטית נשלחה דגימה מגופו של סינוואר למכון, כפי שמספר ד"ר קוגל. "לצורך הזיהוי הורידו לו אצבע ושלחו אלינו כדי שהמעבדה שלנו תוכל להפיק דנ"א ולהשוות עם הדנ"א המשפטי כי הוא היה אסיר בישראל", סיפר.
בשב"ס אמרו לאלון חכמון ממעריב כי "כבר מיד לאחר שפרצה המלחמה העברנו את תיקו הרפואי של סינוואר אל גורמי הביטחון הבכירים, וזאת בשל הסברה כי ייפגשו בו בהמשך. אנחנו החזקנו בלעדית בתיקו הרפואי כאסיר ובעצם מול החומרים שלנו התבצעו הבדיקות שאיששו את הקביעה שמדובר בסינוואר. אם לגורמי הביטחון היו אינדיקציות נוספות, אנחנו לא יודעים, אבל בהחלט מה שהיה לנו הוביל לפיצוח הסופי".
ד"ר אסי שרון-שגיא, מומחית לשיקום הפה ושיקום פנים בבית החולים הדסה בירושלים ומפקדת מתנדבת במחלקת רופאי השיניים ביחידה לזיהוי חללים של המשטרה, שזיהתה ראשונה את רב-המרצחים לאחר חיסולו, סיפרה כי התמונות שנשלחו אליה לא השאירו מקום לספק. בטופס השוואת נתונים לזיהוי שהוציאה המשטרה, ציינה ד"ר שרון: "התאמה מלאה".
בכתבה של איתן גפן ב-ynet מיום ו', סיפרה ד"ר שרון-שגיא כי "בחודשים האחרונים החלטתי שאני רוצה לאסוף מידע למקרה שנקבל לידינו את סינוואר לצורך זיהוי. בעזרת הפיקוד של מז"פ ושב"ס אספנו נתונים ובהמשך עברנו לבניית תיק על ידי איסוף תמונות מהרשתות החברתיות. את תיק 'אנטי-מורטם', תיק לפני המוות, עם כל המידע, בין אם אלו תמונות צילומי CT ועוד כל מיני פרמטרים שאפשר לראות בפנים ובאוזניים, בנתה ד"ר אילה גרוסוולד-מאירי.
"למזלנו, במקרה של סינוואר, השיניים מאוד-מאוד ייחודיות ורואים אותן בכל התמונות. מאוחר יותר גם הגענו לאיסוף מידע מבית החולים סורוקה, שם עבר סינוואר ב-2005 ניתוח מוח, והשגנו שלושה צילומי CT שלו מבית החולים. את התיק הזה שמרנו, וכל אחד מהמומחים ביחידה הכיר היטב את הפרטים והצילומים. לכן, כשקיבלתי בפעם הראשונה את התמונה ידעתי מיד מה אני רואה", אמרה.
"הזיהוי נעשה בעזרת צילומים, טיפולים שיניים או מורפולוגיה – צורת השיניים ומבנה הלסתות של העצמות והסינוסים. במקרה של סינוואר, המורפולוגיה הקדמית והצדדית שלו מאוד ייחודיים, יש לו שיניים חסרות, מרווחים בין השיניים. ברגע שראיתי את התמונה ידעתי לבצע את ההשוואה. לאחר מכן ישבנו והיינו צריכים לרשום את כל הפרטים האלה כדי להוציא מסמך זיהוי", סיפרה.
"יחד איתי בזיהוי הזה היו עוד שתי רופאות מומחיות - ד"ר רויטל היברט, שהיתה מפקדת היחידה במשך עשר שנים, וד"ר ציפי כהנא, אנתרופולוגית פורנזית. היא גם תרמה לזיהוי הזה עם נתונים ופרטים נוספים שלא היו כלולים בדו"ח הזיהוי, כי הדו"ח מבוסס על זיהוי שיניים אבל הם הוסיפו לזיהוי הפורנזי הוודאי שהיה לנו".